Hur får man jobb på en webbyrå

För att kunna jobba på en webbyrå krävs vissa kunskaper av dig. Beroende på inom vilket område du vill jobba så finns det olika vägar att gå. Viss kunskap får du genom utbildning, annan kan du ha fått av erfarenhet och eget intresse. Här nedan har vi sammanfattat några sätt som kan leda till att få ett jobb på en webbyrå.

Utbildning

Det finns både privata utbildare och högskole- och universitetsstudier att välja på, beroende på vad du vill jobba med, eller utbilda dig inom.

Exempelvis kan du utbilda dig till:

  • Projektledare
  • Webbprogrammerare
  • Webbdesigner
  • Copywriter

Projektledare

Som projektledare på en webbyrå är du den som håller ihop alla olika delar. Under utbildningen får du kunskap om hur du tar fram en projektplan och hur ni ska fördela arbetsuppgifterna. Du får lära dig att planera och sätta upp mål, hur man genomför och fullföljer planen hos en webbyrå göteborg samt uppföljning. Det är du som har koll på deadlines och på vilka arbetsuppgifter dina arbetskamrater har, samt när de ska göras.

Webbprogrammerare/Webbutvecklare

Här får du lära dig kodning, programmering och andra tekniker som krävs för att kunna bygga en webbplats, du får lära dig om säkerhet, kvalitet och felsökning. Annat du har nytta av när du jobbar på en webbyrå göteborg är att du får lära dig sökmotoroptimering och utveckling av e-handelssystem. Du får även lära dig om responsiv webb, vilket är viktigt för att en webbplats även ska fungera optimalt på t. ex mobiltelefoner och surfplattor.

Webbdesigner

Har du intresse och ett öga för design och vet hur man ska få en webbplats att se bra och lockande ut, då är det nog webbdesign du passar för. Förutom att kunna programmera så bör du även behärska ett antal grafiska designprogram. Det gäller att kunna kombinera funktion med design och här får du genom praktiska och teoretiska uppgifter med din webbyrå göteborg som kan lära dig både ock. En webbplats utseende är det första man ser, så det är viktigt för en webbyrå att ha en bra webbdesigner.

Copywriter

En webbyrå behöver kunna producera bra texter, och som copywriter får du lära dig att tänka på nya sätt i ditt skrivande. Retorik, stil och olika metoder är viktiga inslag i denna utbildning. Du får lära dig att skriva för både sociala medier, webbplats, ett företags blogg, nyhetsbrev mm. Du kommer även att lära dig sökmotoroptimering, hur du skriver för att dina texter ska komma högre upp på Googles listor.

Självlärd

Kanske kan det också vara så att du suttit hemma och lärt dig allt själv, och har en fantastisk talang men saknar utbildning? Se då till att skaffa dig att portfolio som visar hur kompetent du är trots att du saknar utbildning. Det kan ju vara så att du har så oerhört brinnande intresse att du hängt med i vad som är nytt inom webvärlden att du faktiskt kan och vet mer än någon som är fullt utbildad. En webbyrås tjänsteutbud kanske ser mer till dina faktiska kunskaper och ditt härliga sätt att jobba på så att de anställer dig.