Att anlita en bra hantverkare

En väldigt bra lösning på hur du kan få hjälp med olika byggprojekt är att anlita en utbildad hantverkare och renovera med snickare. Men det är vanligt att många personer glömmer bort att de bör skriva ett avtal innan hantverkarna påbörjar arbetet. Skulle ett misstag ske är det bra med ett avtal som berättar hur ni ska gå vidare. Det finns även en del oseriösa hantverkare som inte vet vad de gör utan tar endast dina pengar och lämnar dig med en stor röra.

Pålitlig eller inte?

En av de svåraste sakerna att avgöra när du anlitar en hantverkare är om de är pålitliga eller inte. Ett tips är att du fokuserar på de mer väletablerade hantverkarna som finns i ditt område. De bör dessutom ha flera goda referenser och kundomdömen. Dubbelkolla dessutom om hantverkarna, eller företaget, är certifierade, har allriskförsäkring och F-skatt.

Att tänka på angående offert

Innan du anlitar någon bör du alltid begära offerter. Det bör du helst göra från minst tre olika företag för att sedan kunna jämföra dem med varandra och se vilken som är bäst för dig. En offert bör alltid vara lättförståelig och tydlig, samt innehålla information om alla arbetsmoment som du vill ska utföras i din renovering. Skulle en hantverkare inte ge dig en tydlig offert är det bäst att du kollar hos andra firmor.

Bästa tipsen

För att göra det lite lättare för dig att veta vad du bör tänka på kommer här de bästa tipsen.

En av de första sakerna du bör fundera på är om du vill anlita en entreprenör för hela ditt projekt, eller om du vill ha en delad. Alltså om du vill anlita ett företag som kan hjälpa dig med alla möjliga projekt, eller om du vill anlita en enskild målare, rörmokare och så vidare. När du begär offerter bör du göra detta från minst tre olika företag. Det kommer göra det lättare för dig att se vem som kan hjälpa dig med dina projekt och för det bästa priset. Fråga alltid om referenser och om du kan kontakta företagets tidigare kunder. På så sätt kommer du få en tydligare bild och information om hur hantverkaren arbetar, samt om det finns några klagomål. Sist men inte minst är det väldigt viktigt att du har ett skriftligt avtal. Där ska alla arbetsmoment framgå samt när dessa ska göras och information om betalningen. Det bör även finnas information om vad som ska ske ifall projektet inte blir klart när det beräknats. Skriv även ner hur priset ser ut, är det löpande räkning som gäller eller ett fast pris?