Samla dina lån på ett ställe

Har du företagslån från flera olika banker och andra låninstitutioner kan det vara bra att samla dessa på ett ställe, du kanske exempelvis har flera lån för online casino. Det ger dig en bättre överblick och du får på så sätt en bättre kontroll över din ekonomi. Genom att samla lånen hos en långivare kan du också förhandla dig till bättre villkor och en lägre ränta.

Ett lån för att spara
Det kan låta som en motsägelse att man ska ta ett nytt lån för att spara pengar, men har du lån och krediter på flera olika ställen är det faktiskt en bra idé. När du tar ett samlingslån kan du få en lägre ränta som faktiskt kan spara många kronor varje månad. Att samla lån på ett ställe innebär alltså att du löser dina lån från olika långivare och ersätter dem med ett nytt lån med bättre villkor och räntor. Det är alltså inte bara räntan som kan bli längre, genom att samla ihop alla lånen kan du också bli av med en del avgifter som avi- och fakturaavgifter. Du kommer också spara en hel del energi och tid. Istället för att hålla koll på alla olika betalningar och räntor har du bara ett lån att betala av på. Vill du göra det riktigt smidigt sätter du amorteringen och ränteinbetalningen på autogiro.

Fördelar med att samla lånen på ett ställe
• Du får en bättre överblick över din ekonomi.
• Du kan förhandla om bättre villkor och räntor.
• Du kan bli av med olika avgifter som avi- och fakturaavgifter.
• Du kan förhandla om amorteringstiden.
• Du kan få bättre hjälp och en personlig service.
• Du kan förbättra din kreditvärdighet.
• Du kan bli skuldfri mycket snabbare.

Hur samlar man lån och krediter?
Det finns många banker och andra långivare som erbjuder dig att samla ihop dina lån hos dem. Börja med att kolla igenom din ekonomi. Vilka lån har du? Hur ser räntorna ut och hur långa är avbetalningstiderna? Ta sedan kontakt med den långivare där du vill samla dina lån och be om ett förslag på hur ett sådant upplägg skulle kunna se ut. Många långivare har enkla formulär som du kan fylla i online. Det finns också låneförmedlare online som kan hjälpa dig att hitta det bästa låneerbjudandet. När långivarna har granskat din ansökan återkommer de med ett erbjudande. Jämför gärna flera olika erbjudanden så att du kan hitta det lån som passar dig och din ekonomi bäst. När du har tackat jag till en långivare får du det nya lånet utbetalat till ditt konto. Då kan du själv lösa de befintliga lånen och krediterna som du har. Ibland kan den nya långivaren också hjälpa till med detta.