Du kan bryta garantier 

I Sverige erbjuder de flesta takläggarna som https://takläggarenmalmö.se garantier som täcker materialfel och utförande. I detta sammanhanget är branschstandarden 15 år. Vilket innebär att produkten är garanterad under en denna tidsperioden och om taket inte fungerar eller håller som förväntat kan det åtgärdas eller bytas ut utan extra kostnad för husägaren. 

Det är viktigt att notera att garantier för takmaterial och tjänster endast gäller om tillverkarens instruktioner följs. Din garanti kan ogiltigförklaras om du följer en annan uppsättning instruktioner eller anlitar en okvalificerad takläggare. 

 

Du kan få ett undermåligt resultat 

Har du hört talas om de oseriösa Irländska takläggarna som åker omkring i Sverige och lurar folk? Dessa takläggare går ofta från dörr till dörr och letar upp husägare med en dold agenda. 

Hus med nytt tak - Anlita takfirma

Takläggare som erbjuder dig att reparera skadade tak till extremt låga kostnader brukar ofta sakna den kunskapen som behövs för takläggning och använder sig av undermåliga material. När de dåliga materialen och det dåliga utförandet börjar synas har takläggarna försvunnit spårlöst, men med dina pengar i fickan. Detta kan framförallt orsaka problem med inläckage och strukturella problem med byggnaden, som i sin tur kan bli väldigt kostsamma att åtgärda. 

Anlita en professionell takläggare 

Du bör aldrig enbart titta på priset när det kommer till takläggare. Utan det viktigaste är att kontrollera deras försäkringar och licenser, be om referenser ifrån tidigare kunder och se hur länge de har varit verksamma.