Välja rätt målare 

Eftersom målning är något de flesta klarar av att göra på egen hand, förväntar man sig ett visst resultat av en professionell målare. De är trots allt experter på sitt hantverk och därmed ska man kunna förvänta sig ett högkvalitativt resultat. Tyvärr finns det en hel del oseriösa målerifirmor i branschen som inte ger dig det fantastiska resultatet du förväntar dig. Därför gäller det att ta ett välgrundat beslut av målare. 

Begär in flera offerter 

Första tricket för att hitta en lämplig målare södertälje är att jämföra ett antal olika företag i branschen. Detta gör du enklast genom att begära in ett gäng offerter från olika företag. Se till att du har klart för dig vad som ska målas, hur stor yta det handlar om och hur snabbt du vill få jobbet färdigställt innan du börjar begära in offerter. Det är nämligen frågor du måste kunna besvara för att kunna få rättvisande offerter utifrån ditt unika projekt. Egentligen finns det ingen begränsning på hur många offerter du kan ta in, eftersom de flesta företag erbjuder kostnadsfria offerter som inte är bindande. Det är dock lite av en process att begära in offerter, vilket kan göra arbetet lite tidskrävande. Genom att ta in minst fyra offerter från fyra seriösa företag i branschen har du en bra grund att använda dig av i din jämförelse. Om det är möjligt är det bra om vardera måleriföretag kan specificera utgifterna i sin offert för att du enkelt ska kunna separera kostnaderna för allt. Då kan du enkelt se kostnad för materialet, arbetet och resekostnaderna och därmed enklare jämföra offerter och priser med varandra. Trots att priset är den avgörande faktorn för att anlita en målare för många är det viktigt att inte stirra sig blind på priset. Andra saker spelar också roll, så som hur lång erfarenhet en målare har i branschen. 

Välj en målare med erfarenhet 

För att du ska bli garanterad ett högkvalitativt resultat är det smart att välja en erfaren målare som arbetet länge i branschen. För att försäkra dig om deras erfarenhet av liknande projekt kan du be om referensprojekt som du kan se över. Tänk på att en erfaren målare arbetar mer tidseffektivt och troligtvis kommer ge dig ett bättre resultat. 

Glöm inte avtalet! 

Oavsett om du anlitar ett stort och väletablerad företag i branschen, eller en bekants farbror som arbetar som målare och kan hyra en byggställning, är det viktigt att du alltid skriver avtal med dina hantverkare. Trots att muntliga avtal är bindande rekommenderas det att skriva ett skriftligt avtal som kan användas som en grund och bevis om konflikter uppstår. Avtalet är en trygghet för dig som kund och för målerifirman du anlitar. I avtalet ska det framgå vad för jobb som ska göras, kostnad och hur lång tid som avsetts för jobbet.