Renovera ett gammalt hus 

Om du har lyckats hitta ett vackert gammalt hus som du vill rusta upp står du framför ett riktigt äventyr. Att köpa ett renoveringsobjekt är inte för alla, man möjliggör för att skapa något eget och något nytt. Om du planerar att renovera stora delar av huset får du räkna med att det kommer ta lång tid och kosta mycket pengar. Trots det är det bäst att inte agera för snabbt. Bo gärna i huset under en tid för att lära känna det, innan du vidtar några större renoveringsåtgärder. 

Viktigt att tänka på vid renovering av gamla hus 

Om du köpt dig ett gammalt hus var det troligtvis någonting som lockade dig med huset, ta hjälp av takläggare Göteborg. Var därför inte för snabb genom att ändra för mycket på en gång. Försök gärna behålla den gamla charmen och stilen som du först föll för. Självklart innebär det inte att inte ha rinnande vatten eller behöva ha golv som ger dig stickor. Det handlar mer om att försöka efterlikna den gamla stilen så mycket som möjligt i alla förändringar du gör. Om du vill byta ut golvet – försök hitta ett golv som liknar det gamla eller som passar in med det övriga huset. Tänk noga igenom vad du är ute efter innan du börjar köpa in grejer och påbörjar renoveringen. Vad är viktigt för dig? Hur ska saker och ting prioriteras? Om köket är väldigt gammalt och du lagar mycket mat dagligen är det kanske en högre prioritet än att renovera badrummet. 

Gör det tråkiga först 

Kom ihåg att allt inom renovering inte är roligt. Om du köper ett hus som är fallfärdigt, vattenskadat eller kräver några slags akuta åtgärder – är det där du måste börja. Kanske behöver du fixa tilläggsisolering, byta dina fönster eller lägga om taket. Även om dessa åtgärder inte är de roligaste är det bäst att börja i den änden. Det spelar ingen roll om du har ett nyrenoverat badrum om ditt tak läcker in vatten och vinden är full av mögel. Det handlar helt enkelt om att prioritera utifrån skicket på ditt hus. Efter de mest akuta åtgärderna är fixade återstår de roligare momenten som att måla om och tapetsera.