4# tips för en smidig flytt 

Ska du flytta? Att flytta är både spännande, stressigt och mycket tidskrävande. Här kommer fyra tips som hjälper dig att fixa en smidig flytt med flyttfirmor. 

 

1# Börja i tid 

Du ska börja med allt vad en flytt innebär i tid: söka bostad, sälja eller säga upp den befintliga bostaden, sortera, packa, städa och fixa allt praktiskt. Det tar mycket mer tid i anspråk än vad man från början har beräknat. Det är otroligt hur en urplockad garderob plötsligt kan bli tio fulla kassar som ska till second hand. Eller hur mycket husgeråd du egentligen har, även om du tycker att du saknar både bakmaskin och söta minipajformar som ser ut som hjärtan. 

 

2# Sortera 

De flesta människor som flyttar brukar samtidigt passa på att städa och sortera bland sina saker. Det är lätt att tänka att man kan passa på att sortera och slänga saker samtidigt som man packar: papperna i skrivbordslådan, kartongerna på vinden, gå igenom garderoben eller skåpet med cykelgrejorna. Det tar lång tid att sortera saker. Välja vad man ska ha kvar, slänga eller ge bort. Sedan måste du åka till en återvinningsstation eller second hand med sakerna, såvida du inte säljer dem online. Redan när du börjar att tänka på att flytta är det dags att börja sortera dina prylar. Vänta inte med det till en eller två veckor innan själva flytten. Det bästa är att sortera saker långt i förväg innan man flyttar. 

 

3# Städa 

Att flytta handlar inte bara om att få en ny bostad. Det handlar också om att städa – flyttstäda i uddevalla. Rengöra bakom spisen, duschen och ta bort fläckar som du inte ens visste om att du hade i skafferiet. Om du inte är pedant är det smart att börja städa i tid. Eller så anlitar du en städfirma. Om du inte gillar att städa är det faktiskt smart att antingen anlita en städfirma efter flytten eller så anlitar du en flyttfirma som också städar din bostad. 

 

4# Anlita en flyttfirma 

Absolut smidigaste sättet att flytta är genom att anlita en flyttfirma. Låt dem sköta allt, från att bära den tunga soffan till att packa ner tallrikar och bestick. Flyttfirmor vet hur man flyttar snabbt och effektivt. Istället för att det tar tre helger, så tar det dem mindre än en dag. Kom också ihåg att om du ber familj och vänner om hjälp med flytten, så innebär det att även du ska hjälpa dem när de ska flytta. Du kan även spara pengar på att anlita flyttfirma. Hur mycket kostar det dig i timmen egentligen? De flesta av oss förvärvsarbetar och kan rentav förlora pengar på att flytta, istället för att jobba. Glöm inte heller att göra rutavdrag för flytten och städningen. Så blir det faktiskt inte så dyrt, men du sparar mycket ryggvärk och tid.