Varför du inte ska anlita en webbyrå

Många väljer att direkt kontakta en webbyrå om de behöver en hemsida. För företag är det nästan alltid rätt väg att gå. Detta eftersom hemsidan bör se mycket proffsig ut och vara extremt användarvänlig för att behålla kunderna. Men lika stort behov finns inte hos organisationer och föreningar. Det finns därmed tillfällen då du inte alls behöver anlita en webbyrå – framförallt om du har lite intresse för webben.
Vilket behov har ni?
Det viktigaste är att fråga sig vilket som är behovet. Har ni behov att sprida information till era medlemmar är det knappast samma behov som om ett företag behöver få in kunder. Kanske räcker det med en mycket enkel hemsida där text och bild smidigt kan uppdateras via en app.

Finns behovet av en egen webbadress eller kan den exempelvis vara Föreningensnamn.blogspot.com? Med denna lösning behöver det ens kosta något att starta upp hemsidan. Vill man ha eget domännamn kan man räkna med några hundra kronor per år. Men det är ändå långt från den kostnad det hade kostat att be en webbyrå bygga en helt ny hemsida.
Det är lätt att fokusera på tjänster som webbyrå stockholm, funktioner och estetik som är långt över vad man egentligen behöver. Att lockas av snygga och proffsiga sidor när behovet egentligen bara är en ”anslagstavla” där information ska publiceras löpande.

WordPress hjälper till
Vill ni bygga en enkel hemsida men hålla nere kostnaden? En sida som presenterar vissa delar inom en förening eller organisation men som inte vara så extremt proffsig? Fråga först vad en webbyrå skulle ta för att genomföra jobbet. Lägg sedan ut en kommentar på Facebook eller annan social media för att hitta någon vän som kan WordPress. De som kan detta system ganska bra kan lätt sätta ihop en hemsida och publicera denna på ett par timmar. Finns det någon inom föreningen som är intresserad av webben kan de till och med läras sig mycket snabbt tack vare alla nybörjarguider som finns på Youtube.

Eller köp in för enstaka tjänster
Ett alternativ är att köpa in enstaka tjänster från en webbyrå. Man bygger upp hemsidan så gott man kan via guider och tips från internet. Via WordPress kan en rad olika mallar användas som ger grundläggande design. Behöver man sedan ändringar kan en webbyrå kontaktas som går in och justerar detta. Oavsett blir priset betydligt lägre än om man låter samma webbyrå göra helheten.